Preskoči na glavni sadržaj

Fokus i ravnoteža

Lijepo je biti fokusiran na neki posao, neku aktivnost ili osobu, ali nemojte pretjerivati. Pretjerano ulaganje u jednom smjeru, a zapostavljanje drugih segmenata života ili drugih ljudi, nikad ne donosi dobro. Moguće je da ćete u jednom trenutku osjetiti neravnotežu u tom silnom davanju i zauzimanju. Ponekad jasno vidimo da su ulaganja "neisplativa" pa se onda malo ljutimo na sebe, malo na druge, malo na sudbinu. Nema potrebe za time, sve je to iskustvo i usklađivanje vašeg mjerača rezultata.  Kad kuhate omiljeno jelo, nakon nekog vremena točno znate količnu namirnica i omjere. Tako je i u životu. Kad steknete iskustvo u nečemu, sjetit ćete se da je smisao u ravnoteži, a ne pretjerivanju. 

Popularni postovi s ovog bloga

Poruka za tebe 4

Toliko ritma, toliko živosti, valova radosti i zahvalnosti nosi jedna kratka riječ MIR. Kad uplovite u to značenje, sve druge opcije i svi nemirni ljudi ostaju po strani, na drugoj obali...

Poruka za tebe 5

Nikad nisi sama. Kad prigrliš svoje srce, svoje talente, svoje vještine, svoje vedre misli, svoj dah - sjetit ćeš se da to nije nastalo samo od sebe, već zbog tebe.